die

Projekte

2020
09.05.

Chrysler

‘77

Cobra|

V8     auto

A történet ott kezdődik, hogy Ádiéknál bővül a család, ezért Ádi már kicsinek érezte az Airstreamet, nagyobban kezdett gondolkodni. :)

Ezt a hatalmas lakóutót először Balázs pillantotta meg a Használtautó.hu-n.

Megmutatta Ádinak, de valahogy nem nyerte el igazán a tetszését...

Balázs azonban megmutatta egy kedves barátunknak, aki ügyfelünk is egyben már egy ideje, akinek nagyon is tetszett az óriás, szuper ötletnek gondolta a csarnokba glempingnek akár.

És valahol itt született meg a vásárlás stabil gondolata, így hát lementünk Pápára megnézni, a helyszínen a tulajjal való diskurzus alatt kiderült, hogy a srác Balin él, ő kezdett bele a projektbe, de mivel keveset tartózkodik Magyarországon, így nem is kezdte felújítani, meg túl nagy falatnak is bizonyult, így hát inkább túladna rajta.

Nekünk pedig szerelem volt első látásra.

Érdekesség, hogy '77-es gyártású, '77-óta egy német házaspáré volt - 1 tulajos tehát - akik megöregedtek a lakóbusz mellett és ezért eladták Magyarországra. A lakóbuszt egy 440 benzinmotor hajtja, mint a '72 Challengerünket.

Pápán nem tudták beindítani és a szállítás is nehézkesnek bizonyult, így egy hatalmas gépszállító kamion hozta el a lakóbuszt Dunaharasztira a csarnokba. Ott  a srácaink életet leheltek bele, aztán lábon megtette az utat a csarnok és a műhelyünk között. A műhelyben megkezdődhet a belső takarítása, a karosszériát helyenként tartó korhű és elkorhadt fa tartóvázazakat, fémre cseréljük, jelenleg a villamosságis kolléga is dolgozik rajta. A beltérben különböző extrákat figyelhetünk meg, mint pl. mikrohullámú sütö, szagelszívó berendezés, beépített turmixgép, fagyasztószekrény, üvegygyantába foglalt kavicsokból álló pultokat és megannyi különleges titkos tárolóegységet. A filmes barátainknak annyira megtetszett a lakóbusz, hogy már most beállították egy '80-s évekbeli film díszletébe....