die

Projekte

2019
10.03.

AM General

‘94

Humvee|M998 Military

V8     auto

Florida 1-es útján délre haladva Key-Westre tarottunk és az út szélén ki volt állítva 2 db Humvee egy eladó táblával. Mwgálltunk, megnéztük őket, közben egy bajszos, morcos öregúr jött ki, akinek egy szavát sem értettük, motyogott talán az autókról valamit, majd beindította nekünk őket. Az autókat olyan áron árulta, amit mi nem hagyhattunk szó nélkül....

De mégis otthagytuk, majd néhány nappal később visszatértünk, mert közben rájöttünk, hogy enélkül nem mehetünk haza. Az egyik autóra alkudozni kezdtünk, amikor megegyeztünk, olyan kezvezményes áron ajánlotta fel a másikat, hogy azonnal kézbe csaptunk és megvásároltuk azt is. A papírokat azonnal megírtuk. Egy kicsivel később már itthonról kezdtük intézni az export engedeélyeket, amelyhez szükség volt engedélyre az amerikai hadseregtől is. Ahhoz, hogy exportálható legyen, először amerikában forgalomba kellett helyezni, amire külön speciális engedélyt kellet kérni az amerikai hadseregtől is. A vizsgálatok során ellenőrizték az autónak a felszereltségét, hogy nehogy olyan katonai kiegészítőt exportáljunk, ami az amerikai hadsereg védelme alatt áll. Az ellenőrzés során az autó felségjeleit, regisztrációs adatait, egy egyszerű festékspray-vel fújták le.

Az autó szállítása viszonylag egyszerű voltmert befért a 2 autó egy konténertbe és még maradt 10-10 cm elöl és hátul is. 

Miután megérkeztek, megkezdődött a konténerbontás.

Ezekután egyből elkezdtük használni az autókat, mindekettő műszakilag elég jó állapotban van, élvezetes kilométereket utaztunk már velük.