a

Projektek

2017
06.14.

Dodge

‘68

Charger|

V8   Coupe   auto

Egy újdonsült ügyfelünk, akinek van egy "félkész" 1968 Dodge Chargere, azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy fejezzük be a projektet és faragjunk egy menő autót neki.

Az autó traileren érkezett hozzánk, a karosszériamunkát elkezdték már előttünk, a motor és a váltó az autóban volt, így kaptuk kézhez a kocsit.

Egy kis infó a Chargerről: 

Az 1960-as évek elején az autógyártók új ötleteket kerestek a személyi luxus és a speciális autószegmens megvalósításához. Ez a modell az amerikai közepes méretű autók radikális változási stílusalapjának bizonyult. A második generációs Charger-t az 1968-as évben újratervezték és tovább álmodták a Dodge Coronet modellektől. A hátsó végén például egy "kick-up" spoilert alakítottak ki, amelyet az akkori versenyautók inspiráltak. A rejtett fényszóró rács fő stílusjegy. Az előző modell teljes szélességű hátsó lámpáit, a kettős körkörös lámpaegység váltotta fel. A belső tér hagyományos, rögzített hátsó ülésekkel és középső kartámasz nélkül lett kialakítva.

A fent leírtakból még nem sokat láthatunk, hiszen a beltér üres, egyenlőre a karosszéria adott, amivel először dolgoznunk kell.