a

Projektek

2019
10.03.

AM General

‘94

Humvee|M998 Military

V8     auto

Egy napfényes nyári délután Florida 1-es útján délre haladva Key Westre tarottak Ádi és Balázs és az út szélén ki volt állítva 2 db Humvee egy eladó táblával. Megálltak, megnézték őket, közben egy bajszos, morcos öregúr jött ki, akinek egy szavát sem értették, motyogott talán az autókról valamit, majd beindította őket. Az autókat olyan áron árulta, amit Balázsék nem hagyhattak szó nélkül....

De mégis otthagyták, majd néhány nappal később visszatértek, mert közben rájöttek, hogy enélkül nem mehetnek haza. Az egyik autóra alkudozni kezdtek, amikor megegyeztek, olyan kedvezményes áron ajánlotta fel a másikat, hogy azonnal kézbe csaptak és megvásárolták azt is. A papírokat azonnal megírták.

Egy kicsivel később már itthonról kezdték intézni az export engedélyeket, amelyhez szükség volt az amerikai hadsereg jóváhagyására is. Ahhoz, hogy exportálható legyen, először amerikában forgalomba kellett helyezni, amire külön speciális engedélyt kellett kérni az amerikai hadseregtől is. A vizsgálatok során ellenőrizték az autónak a felszereltségét, hogy nehogy olyan katonai kiegészítőt exportáljanak, ami az amerikai hadsereg védelme alatt áll. Az ellenőrzés során az autó felségjeleit, regisztrációs adatait egy egyszerű festékspray-vel fújták le.

Az autó szállítása viszonylag egyszerű volt, mert befért a 2 autó egy konténertbe és még maradt 10-10 cm a két oldalon.

Miután megérkeztek, megkezdődött a konténerbontás.

Ezután egyből elkezdték használni az autókat, mindkettő műszakilag elég jó állapotban van, élvezetes mérföldeket utaztak már velük.