a

Hírek

2018
08.29.

Erdélyi túra

Balázs és lánya kedvet kapott egy kis kirándulásra, így gondoltak egyet és elindultak egy egyhetes körútra Erdélybe, hogy menézhesssék a méltán híres, gyönyörű tájakat.

Amolyan nyárzáró, apa-lánya kirándulás vette kezdetét.

Az indulást követően, első állomásként Déván álltak meg, megnézni Déva-várát, majd felmentek a 2145 méter magas Trans-Alpinára, ahol igazi utak nem nagyon voltak, csak a kitaposott sáros csapások.

Egy birkapörköltes ebéd után, az autó úgy döntött, hogy nem indul tovább, így Balázs sort kerített egy rögtönzött önindítójavításra, hála a szakavatott kezeknek, tovább tudtak kirándulni. :)

A hegyről lefelé jövet egy 200 km-es kerülőt tettek, Nagyszeben felé utazva, de sebaj, cserébe a táj gyönyörű volt. A román sofőrökre nagyon kellett figyelni eközben. "Megmászták" a Transzfogarasi hágót, amelyet a TopGear is Európa legszebb autóútjának választott - egyetértünk.

Szintén nagyobb kerülővel a hegyről lefelé egy hatalmas víztározót is érintettek. Argyasudvarhely után Brassó felé indultak, Törcsváron és Kolozsváron át haladva Kézdivásárhelyen álltak meg egy kis városnézésre, bejárván Székely és Csángóföldet....

A Szent-Anna tó környékén egy rövid vadkemping után továbbutaztak és puszta véletlen, hogy belecsöppentek egy autóstalálkozóba, ahol szívélyesen fogadták őket.

Gyimesbükkön is megálltak kicsit, itt és még jónéhány faluban tehenek és lovasok mászkáltak csak az "utakon".

Következő állomás a Békás-szoros volt, majd a Gyilkos-tavat is megcsodálták.

Hazafelé pedig megnézték a Tordai és a Parajdi sóbányákat is.

Összegezve a több, mint 2500 km-en át nagyon jól teljesített az autó, az önindító kisebb meghibásodását kivéve.

Felejthetetlen kis túra volt.