a

Hírek

2014
05.08.

Foose Challenger

Az egyik ügyfelünknek nem voltak határozott elképzelései, amikor eldöntötte, hogy amerikai autót szeretne. Azonban az Overhaulin' mûsort nézve azonnal beleszeretett Chip Foose Challengerébe, és kijelentette, hogy neki ilyen kell. Rövid idõn belül az amerikai partnerkereskedésünknél megjelent egy '72 Dodge Challenger. Kitaláljátok, mi történt? :)

Nyilvánvalóan azonnal eldõlt, hogy ez lesz 'AZ' az autó. A megvételt követõen egyértelmûvé vált, hogy nálunk fog elkészülni az ország (de az is lehet, hogy Európa) elsõ Foose Challenger replikája.  

Ádi és Balázs év elején Amerikában jártak, és többek között Chip Foose mûhelyét is útbaejtették Kaliforniában. Ennek pedig a legfõbb apropója egyértelmûen az volt, hogy ihletet merítsenek. Muszáj volt meglátogatniuk azt a mûhelyet, ahol a legendás hot rod-designer megálmodta ennek a típusnak ezt az egyedi verzióját. 

Sajnos Chippel nem sikerült találkozniuk (mert pont akkoriban vette ki a szabadságát, amire azelõtt öt évig nem volt példa...), de így is hatalmas élmény volt körülnézniük a restauráló mûhelyben, beszélgetni a kollégáival és Chip feleségével. Ahogy a képeken láthatjátok, nagyon hangulatos és inspiráló a helyszín. Természetesen küldtek Foose-ék egy kis ajándékot az itthoni Challenger tulajdonosának: sok-sok Foose matricát, kulcstartót és egy eredeti Foose rendszámtartót.

elso kep

Jelenleg az autó a fényezõknél van, napok kérdése és felkerülnek rá a színek. Folyamatosan érkeznek hozzá a brutális alkatrészek, többek között egy Foose felnigarnitúra is (18*8 / 20*10), ami majd végül felteszi az i-re a pontot. 

Az autó részletes munkálatait az alábbi naprakész linken követhetitek nyomon:

1972 Dodoge Challenger projektleírás